Online (egyéni) mentálhigiénés foglalkozások

Az internet, vagy (web) alapú mentálhigiénés tanácsadás hazánkban még nem igazán ismert szolgáltatás, pedig egyes problémák kezelésére kiválóan alkalmas. Hogy néhány csoportot említsünk, például ágyhoz vagy kerekesszékhez kötött személyek részére nyújthat megoldást ez a lehetőség a nehéz időkben. Persze, a felhasználók listája közel sem ilyen szűk, hiszen sokszor kismamák, üzletemberek és az úton lévők is igénylik a tanácsadás ezen formáját.

Az internetes tanácsadás lényege, hogy élő "audió-vizuális" kapcsolat segítségével találkozzon és kommunikáljon páciens és tanácsadó például Skype-on keresztül. A kapcsolat létrejöttének technikai feltétele már sok háztartásban/munkahelyen is adott, nevezetesen, hogy legyen (3G/4G sebességű) internet kapcsolat, valamint egy laptop/tablet/okostelefon vagy hagyományos asztali számítógép, amelyhez kamerát/mikrofont/hangszórót vagy fülhallgatót lehet csatalakoztatni. Manapság ezek a perifériás eszközök többé-kevésbé beépített részei a számítógépnek. Ha ezek a technikai feltételek biztosítottak a kliens akár saját otthonából, munkahelyéről (vagy mobil internet segítségével bárhonnan) képes a tanácsadást igénybe venni, ahol adott a nyugodt, zavaró tényezőktől mentes környezet.

Az online foglalkozások hossza rendszerint itt is 60 perc, mely előre egyeztetett időpontban zajlik. Az óradíjat átutalásos formában tudja rendezni a kliens, lásd például a PayPal online fizetős rendszert.

Amennyiben szeretne erről a szolgáltatásunkról többet megtudni, szívesen várjuk érdeklődését e-mailen vagy telefonon keresztül.

Szeretne időpontot foglalni?

Tudjon meg többet!


  • További gondolatok az egyéni beszélgetős foglalkozásokhoz
  • Csoportterápia és coaching
  • Titoktartás keretei
  • Letölthető segédletek